BodyTalk om - suksesstyranni og fordypelse

"CTHD, det er jul!"

Som i mange andre bransjer bruker vi BodyTalkere også forkortelser. CTHD (Calm The Heck Down) er en av dem som jeg ofte tyr til når jeg skal oversette kroppens forsøk på å påkalle min oppmerksomhet: Slapp nå bare av! Slå av computeren og lek litt med hundene i stedet for. Av med skrittelleren, kaloritelleren og Likes-telleren, og gå deg en helt alminnelig tur. Jeg er med på at KPI (Key Performance Indicator) er en okay måte å måle suksess på i yrkeslivet, men den skal ut av mitt privatliv. Jo flere overvåkingsmonitorer vi tillater, jo mindre lytter vi til vår kropp - til våre helt egne behov.
 
Jeg har et ønske som jeg deler med mange av de menneskene som oppsøker meg for en BodyTalk-session; det å finne veien inn til et sted hvor det ikke er nødvendig å skulle yte og levere, leve opp til idealer, å ha meget høye selvstandarder og målsetninger, fikse, ordne og takle en masse på egne og (mange ganger), på andres vegne.
 
En gang i tiden var jeg veldig stolt av å kunne multitaske. På jobben var det ofte nødvendig, og det sparte tid, var effektivt.
Men sannheten er, at NEI, jeg kunne ikke multitaske. Jeg presset bare meg selv umenneskelig hardt for å prestere det som ble forventet av meg. Som jeg forventet av meg selv. Og forventningene steg dag for dag. Ingen tid til å hvile på laurbærene. Selvpåført suksesstyranni.
Multitaskingen flyttet med inn i mitt privatliv, hvor jeg kunne se nyheter på TV mens jeg snakket i telefonen med en venninne, og kuttet grønnsaker til salaten. For at det ikke skal være løgn, hadde jeg føttene plassert i en av disse fancy fotbadekarene med spa-dyser og hele svineriet. Og samtidig gikk jeg, - nei, løp jeg en tur i min hjerne for å finne oppskriften på den retten som skulle ledsage salaten. Familien skulle jo gjerne ha både sunn og Facebook-vennlig kost. På sidelinjen kjørte et spor av små og store ting som jeg skulle huske å gjøre, kjøpe, fikse og si, i omsorg for min familie og mine venner, kollegaer, naboer, klimaet og verdensfreden, slik at alt kunne kjøre på de glanspolerte skinnene som jeg hadde lagt ut: ingrediensene til det perfekte liv.
Var det kanskje noe som gikk tapt på veien her?
Det var helt ubeskrivelig stressende å gjøre så mange ting på én gang - og det var enda i det man kaller fritiden. Hjernen jobbet overtid og resten av kroppen forsøkte å henge med, men etterhvert begynte flere og flere fysiologiske systemer å bli utbrent.

bodytalk dec1Julemirakelet uteble, men...

Jeg kom meg unna i tide! Mens mange får stress, depresjoner og angstanfall, skjedde det for meg ingenting dramatisk; jeg fikk ikke et nervesammenbrudd, jeg møtte ingen buddhistisk munk på et fjell i Nepal, jeg fikk ikke overlevert en spesiell visdom fra en delfin i Middelhavet... Nei, jeg fikk en rekke BodyTalk-sessioner av kollegaer over et tidsrom på noen måneder, og langsomt ga min kropp slipp på ingrediens etter ingrediens til det såkalte perfekte livet. Og plutselig en morgen våknet jeg opp til en meget enkel oppskrift: Jeg skal bare være her, oppleve livet, gjøre mine ting så godt jeg kan, og ja, endre min oppfattelse og derved min kropps kjemi. Vipps! Det lyder så enkelt, og det er det faktisk også, når vi bare følger kroppens anvisninger. Hvor raskt kan man endre en vane? På et øyeblikk!
 
Og hva så med alt det som jeg ikke lenger rekker å gjøre? Det aner jeg ikke.
Jeg skal ikke rekke en hel masse i min fritid lenger - og allikevel føler jeg ikke at det mangler noe. Nå i ettertid kan jeg faktisk ikke huske hva det var for en masse gjøremål, jeg absolutt skulle ha gjort hver dag.
 
En fast ting i min privatlivskalender er fordypelse. Jeg går ikke religiøst til den, men jo, jeg kan godt fordype meg i en kirke fylt med lys. Det kan også være en langsom gåtur med dyrene i fjellene, en fredelig stund liggende på ryggen med den blå himmelen over meg og snakke litt med måkene, bokskrivning, matlaging, lange, dype samtaler med min mann og gode venner - og som en ekstra gave er jeg så heldig å ha en jobb som gir plass til fordypelse: i sessionene med de mennesker og dyr som oppsøker meg for BodyTalk.
 
Gi deg selv den opplevelsen - og ha en riktig fin juletid!
 
For mer informasjon er du velkommen til å ringe meg på tlf. +34 607 62 91 06 eller sende en mail til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. - eller du kan lese mer om BodyTalk på www.bodytalk-torreblanca.com.

UtskriftE-post

De siste artiklene - Det Norske Magasinet

God Jul, og Godt nytt skoleår

Julestemningen satt fra første nummer da elevene ved Den Norske Skolen, Malaga leverte årets julefor...

Annet

Trude Jahren

Den nye rektoren på Den Norske Skolen i Málaga (heretter forkortet DNS) er en ekte Oslojente, født, ...

Tema & Profiler

Et velsignet Godt Nyttår kjære leser!

Atter en gang sitter jeg her og skriver til deg, med tanker om året som har gått, med tanker på mang...

Annet

Vinter i Spania – og klimaendringene

Med det beste klimaet på fastlandet i Europa og over 320 dager med sol i året er det mange som tror ...

Tema & Profiler

Velkommen til Det Norske Magasinets januar-utgave 2018

Riktig godt nyttår, og velkommen til årets første utgave av Det Norske Magasinet! Som i alle andre å...

Nyheter

Sabor a Málaga - Campo Bética

Tilsetninger, økologisk konserveringsmiddel og en hel del økoprodukter I en familiebedrift med kont...

Gastronomi

Utflukter & Reiser

Glamping i olivenland

Glamping er et ord som er satt sammen av ´glamour´ og ´camping´. Glamping er altså glamorøs camping. Det kan være camping i spesielle telt som er lekkert innredet og har eget bad, eller det kan være overnatting i små fine hytter eller huler. Moro er det i alle fall. Vi fant et fint glamping-sted her...

Utflukter & Reiser

En weekend i Córdoba

Córdoba er en av de mest fotgjengervennlige byene du kan tilbringe en weekend i. Selve sentrum er ikke uoverkommelig stort, og de fleste severdighetene kan nås til fots innen en rimelig tid. Du får kultur for alle pengene i denne byen, som forteller en rik historie om jødedom, romerriket, kristendo...

Utflukter & Reiser

Molvízar, Romerstien og Sierra del Chaparral

Molvízar er en liten landsby, som ligger godt gjemt i skjørtene av Sierra del Chaparral i Granada provinsen, litt nord for Motril. I gamle dager skulle man være heldig hvis man kom over Molvízar, men nå går den nye motorveien like syd for byen og det er avkjørsel til den og skilter, så nå blir den ...

Utflukter & Reiser

Kultur

Skriverne på Solkysten gir ut bok!

Skriverne på Solkysten er en undergruppe av Norsk Forening på Costa del Sol, som ble startet i 2014 ...

Kultur

Sabor a Málaga: En gastronomisk aften

En gastronomisk aften i Málagas byråd sammen med Sabor a Málaga, som hadde invitert kystens journali...

Kultur

Lesertilbud: Robert Wells

Bli med Det Norske Magasinet på en unik konsert i Mijas 14. oktober! Han er kjent over det meste av...

Kultur

Sport

Borjas håp brast

Den 25-årige forwarden frøs i Wales, men varmen på Costa del Sol bragte ham ikke tilbake p...

Sport

Nytt år – nye partnere

Peña Oso Polar opplevde en meget hyggelig vekst i antall medlemmer i 2017, og vi oppnådde ...

Sport

Málaga CF - Sirkuskapteinen

Historien om Recio, som ble operert, ble far og gift, og nå er en omstridt Málaga-kaptein...

Sport

Annet

God Jul, og Godt nytt skoleår

Julestemningen satt fra første nummer da elevene ved Den Norske Skolen, Malaga leverte årets juleforestilling til sine foresatte, den siste skoleuken før juleferien. Showet ble åpnet av to solister fr...

Annet

Et velsignet Godt Nyttår kjære leser!

Atter en gang sitter jeg her og skriver til deg, med tanker om året som har gått, med tanker på mange gode ting, og med tanker på hendelser med tragiske utganger. Jeg vet ikke hvordan DU tenker, men ...

Annet

Minneord - John Einbu

Slik er livet, men Johns minne er udødeliggjort gjennom det skrevne ord, og gjennom hans bøker og artikler vil John Einbus navn alltid være blant oss, til glede og nytte for fremtidige generasjoner. ...

Annet

Tema & Profiler

Trude Jahren

Den nye rektoren på Den Norske Skolen i Málaga (heretter forkortet DNS) er en ekte Oslojente, født, ...

Tema & Profiler

Vinter i Spania – og klimaendringene

Med det beste klimaet på fastlandet i Europa og over 320 dager med sol i året er det mange som tror ...

Tema & Profiler

Norske ildsjeler - Dag Rune Flaaten

Januars ildsjel er ikke utdannet jurist, ei heller har han lest samfunnsvitenskap – han er faktisk u...

Tema & Profiler

Coworking-kontorer skyter frem på Costa del Sol – og alle an…

Unge entreprenører og freelancere søker i større grad mot coworking-kontorer, fordi det er billig og...

Tema & Profiler

Don’t waste fashion – bytt til deg nye klær

Bytt mer, forbruk mindre. I denne artikkelen viser vi deg hvordan du kan få piffet opp garderoben på...

Tema & Profiler

Vindmøller til kamp mot klimaendringer

Vindmøller fra 90-tallet preger kystområdet ved Tarifa, hvor man kan utnytte vinden fra Atlanterhave...

Tema & Profiler

Norrbom Marketing

Kontakt

Leserservice

seksjoner

Norrbom Marketing

Centro Idea
Ctra. de Mijas km. 3.6
29650 Mijas-Málaga
Tel. 95 258 15 53
norrbom@norrbom.com